CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (2024)

Pompbesturing (1)

Wilo-EFC

Wilo-EFC

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (1)

Wilo-EFC0.55 3x380-480V 50/60Hz IP55

2193430

EUR 2.303,-

Automatische frequentie-omvormer voor pompen met constant toerental, die in toepassingen met variabel toerental worden gebruikt, met name voor verwarming, airco en drukverhoging.

Bijzonderheden/productvoordelen

  • Compact bouwtype met energiebesparend koelconcept voor het verminderen van temperatuurverliezen
  • Ingebouwde energie-efficiënte verlaging van de harmonische stroom en extra energiebesparende functie in het deellastgebied van de pomp
  • Veelzijdige gebruiksmogelijkheden bij pomptoepassingen dankzij meerdere aansluitopties en verschillende regelingstypes
  • Eenvoudige inbedrijfname dankzij de intuïtieve assistent met grafisch interface

Opties

  • Externe communicatie via IF-modules (optioneel): Profibus, DeviceNet, Profinet, Ethernet, Modbus

Leveringsomvang

  • Automatische frequentie-omvormer
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Pompregeling/toebehoren (29)

Antenne GSM/GPRS

Antenne GSM/GPRS

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (2)

D-net dualband-antenne met 3 m lange kabel

2533862

EUR 213,-

Dualband-rondstraalantenne met FME-aansluiting voor montage aan de schakelkast. Toebehoren voor de schakelkasten Control SC.../SCe.../CC.../CCe... in verbinding met GSM/GPRS-module.

D-net triband-antenne 10 m lange kabel

2533863

EUR 640,-

Triband-rondstraalantenne met montagebeugel en FME-aansluiting voor montage aan de schakelkast. Toebehoren voor de schakelkasten Control SC.../SCe.../CC.../CCe... in verbinding met GSM/GPRS-module.

D-net triband-antenne 15 m lange kabel

2533864

EUR 709,-

Triband-rondstraalantenne met montagebeugel en FME-aansluiting voor montage aan de schakelkast. Toebehoren voor de schakelkasten Control SC.../SCe.../CC.../CCe... in verbinding met GSM/GPRS-module.

SMA/FME-adapter

2545548

EUR 72,-

Coaxiale SMA-stekker naar FME-stekker in compacte constructie met schroefsluiting. Toepasbaar tot 2 GHz, de karakteristieke impedantie bedraagt 50 Ω.

GBS-basismodule

GBS-basismodule

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (3)

GBS-basismodule

2533800

EUR 876,-

De GBS-basismodule is als verbindingselement met de CPU vereist bij toepassing van de opties meldmodules of besturingsmodules. Te gebruiken in combinatie met schakelkasten van de series CC/CCe-HVAC-systeem of CC/CCe-HVAC-booster-systeem. Er is per CC/CCe-schakelkast altijd slechts één basismodule nodig. Bestelling in combinatie met schakelkast nodig, niet voor inbouw achteraf. Uitvoering: Bevestigingsmodule in kunststofbehuizing met leds voor statusindicatie van de in- en uitgangen, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

Leveringsomvang

  • GBS-basismodule
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

CC-communicatiemodule BACnet

CC-communicatiemodule BACnet

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (4)

CC-communicatiemodule BACnet MS/TP (Slave)

2537050

EUR 2.468,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkastserie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem en CC/CCe-booster voor de communicatie in BACnet-netwerken.

De communicatiemodule BACnet IP is een uitbreiding voor het integreren van een CC/CCe-systeem als slave in een bestaand BACnet-gebouwbeheersysteem. De aansluiting van de BACnet MS/TP-module op de RS485-bus vindt plaats via Twisted-Pair-bekabeling. BACnet (Building Automation and Control Netzworks) garandeert interoperabiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Via BACnet MS/TP kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele werkelijke waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, met interfaceaansluiting en diagnose-leds, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

De communicatiemodule BACnet IMS/TP kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule BACnet MS/TP
  • Aardaansluitkabel
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

CC-communicatiemodule BACnet IP (Slave)

2537051

EUR 2.051,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkastserie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem en CC/CCe-booster voor de communicatie in BACnet-netwerken.

De communicatiemodule BACnet IP is een uitbreiding voor het integreren van een CC/CCe-systeem als slave in een bestaand BACnet-gebouwbeheersysteem. Het aansluiten van de BACnet IP-module vindt plaats via de RJ45-interface. BACnet (Building Automation and Control Netzworks) garandeert interoperabiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Via BACnet IP kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele werkelijke waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, met interfaceaansluiting 2xRJ45 en diagnose-leds, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

De communicatiemodule BACnet IP kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • BACnet IP-module
  • Aansluitkabel massa
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Communicatiemodule CC

Communicatiemodule CC

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (5)

CC-communicatiemodule

2533850

EUR 339,-

Interface-uitbreiding van het CC/CCe-HVAC- resp. CC/CCe-booster-systeem.

Uitvoering

Cartridge voor installatie in de CPU voor aansluiting van de CC-schakelkast op de communicatiesystemen (GSM, modbus, webserver, LON enz.), als er geen frequentie-omvormer is geïnstalleerd. De communicatiemodule CC kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule CC
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Communicatiemodule GSM

Communicatiemodule GSM

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (6)

GSM-module

2533861

EUR 1.663,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe-HVAC- en CC/CCe-booster-systeem. Voor het inbellen en de communicatie in mobiele GSM-netwerken.

Bij de GSM-module gaat het om een uitbreiding van het CC-systeem voor de overdracht van status- en storingsmeldingen van een CC/CCe-systeem via SMS (Short Message Service).

Er kunnen maximaal 4 ontvangers worden ingesteld met hun prioriteiten, die in geval van een fout in de installatie een storingsmelding ontvangen via SMS. De instellingen voor de SMS-functies kunnen direct op het display van het CC/CCe-systeem worden uitgevoerd.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, bevestiging door middel van de meegeleverde toebehorenset (adapterplaat). Om de modem te kunnen gebruiken zijn een SIM-kaart en een antenne nodig, die niet inbegrepen zijn. Antennes met verschillende kabellengtes van 2,5 m, 10 m en 15 m zijn als extra toebehoren verkrijgbaar. SIM-kaarten moeten door de klant beschikbaar worden gesteld (bij verschillende mobiele providers verkrijgbaar). De GSM-module kan achteraf worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule GSM
  • Communicatiekabel
  • Aansluitkabel voedingsspanning

Communicatiemodule GSM (SC)

Communicatiemodule GSM (SC)

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (7)

Communicatiemodule GSM (SC)

2542216

EUR 772,-

Extra module voor uitrusting van de schakelkastserie Wilo-SC/SCe-HVAC, SC/SCe-booster en SC-L voor inbellen en communicatie in GSM-netwerken.

Bij de GSM-module gaat het om een uitbreiding van het SC/SCe-systeem voor de overdracht van status- en storingsmeldingen van een SC/SCe-systeem via SMS (Short Message Service). Er kunnen maximaal 2 ontvangers worden ingesteld met hun prioriteiten, die in geval van een fout in de installatie een storingsmelding ontvangen via SMS. De instellingen voor de SMS-functies kunnen direct op het display van het SC/SCe-systeem worden uitgevoerd. Uitvoering: Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, bevestiging door middel van de meegeleverde toebehorenset (adapterplaat).

Om de modem te kunnen gebruiken zijn een SIM-kaart en een antenne nodig, die niet inbegrepen zijn. Antennes met verschillende kabellengtes (2,5 m, 10 m, 15 m) zijn als extra toebehoren beschikbaar, SIM-kaarten zijn bij verschillende mobiele providers verkrijgbaar.

De module wordt bij bestelling van de installatie af fabriek in de schakelkast geïnstalleerd.

De communicatiemodule kan achteraf worden ingebouwd. De installatie moet door de servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het SC/SCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule SC-OPTION GSM
  • Houder voor communicatiemodule
  • Aansluitkabel voedingsspanning
  • Communicatiekabel

Communicatiemodule LON

Communicatiemodule LON

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (8)

Communicatiemodule LON

2533868

EUR 4.323,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkastserie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem en CC/CCe-booster voor de communicatie in LON-netwerken.

Bij de communicatiemodule LON gaat het om een uitbreiding voor de integratie van een CC/CCe-systeem als deelnemer in het bestaande LON-gebouwbeheersysteem. De aansluiting van de LON-module vindt plaats via de LON-connector. Via LON kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele werkelijke waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, met interfaceaansluiting en diagnose-leds, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

De communicatiemodule LON kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule LON
  • Aansluitkabel
  • Bevestigingsmateriaal
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Communicatiemodule LON (SC)

Communicatiemodule LON (SC)

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (9)

Communicatiemodule LON (SC)

2538243

EUR 814,-

Bij de communicatiemodule SC-OPTION LON gaat het om een uitbreiding voor de integratie van een SC/SCe-systeem als deelnemer in het bestaande LON-gebouwbeheersysteem. Via LON kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

De module wordt bij bestelling van de installatie af fabriek in de schakelkast geïnstalleerd.

De LON-module kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. Installatie door de WILO-servicedienst is aanbevolen.

Leveringsomvang

  • Piggyback
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Communicatiemodule ModBus

Communicatiemodule ModBus

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (10)

Communicatiemodule Modbus RTU

2533869

EUR 1.027,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkastserie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem en CC/CCe-booster voor de communicatie in Modbus RTU-netwerken.

Bij de communicatiemodule Modbus RTU gaat het om een uitbreiding voor de integratie van een CC/CCe-systeem als modbus-slave in een bestaand bussysteem van het gebouwbeheersysteem. De koppeling vindt plaats via een RS485-interface. De instellingen voor de interfaceconfiguratie kunnen op het display van het CC/CCe-systeem worden uitgevoerd. Via de modbus kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele werkelijke waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, met interfaceaansluiting en diagnose-leds, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

De communicatiemodule Modbus RTU kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule Modbus RTU
  • Aansluitkabel
  • Aansluitklemmen
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Communicatiemodule Profibus

Communicatiemodule Profibus

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (11)

Communicatiemodule Profibus DP

2533866

EUR 1.504,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkastserie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem en CC/CCe-booster voor de communicatie in Profibus-DP-netwerken.

Bij de Profibus DP gaat het om een uitbreiding voor de integratie van een CC/CCe-systeem in een bestaand Profibus-netwerk. De aansluiting van de Profibus-module vindt plaats via bijpassende Profibus-stekkers (niet inbegrepen). Via de Profibus kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele werkelijke waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

Uitvoering

Huis met isolerend materiaal voor schakelkastinbouw, met interfaceaansluiting en diagnose-leds, bevestiging op DIN-rail van 35 mm.

De communicatiemodule Profibus DP kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. De installatie moet door de Wilo-servicedienst worden uitgevoerd, omdat er ook een software-update van het CC/CCe-systeem nodig is.

Leveringsomvang

  • Communicatiemodule Profibus DP
  • Aansluitkabel massa
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Verbindingskabel besturingsmodules/meldmodules

Verbindingskabel besturingsmodules/meldmodules

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (12)

Verbindingskabel besturingsmodules

2533790

EUR 235,-

Verbindingskabel voor de verbinding van max. 4 besturingsmodules met de GBS-basismodule. Te gebruiken in combinatie met schakelkasten van het systeem CC/CCe-HVAC. Het aantal benodigde verbindingskabels voor de besturingsmodules/meldmodules per CC/CCe-schakelkast is altijd 1.

Verbindingskabel meldmodules

2533890

EUR 235,-

Verbindingskabel voor de verbinding van max. 4 besturingsmodules met de GBS-basismodule. Te gebruiken in combinatie met schakelkasten van het systeem CC/CCe-HVAC. Het aantal benodigde verbindingskabels voor de besturingsmodules/meldmodules per CC/CCe-schakelkast is altijd 1.

Impulsselector DDG

Impulsselector DDG

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (13)

Impulsselector DDG

2533770

EUR 691,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe/SC/SCe-HVAC-systeem en CC/CCe/SC/SCe-booster voor de signaalselectie (minimumwaarde) van twee tot acht meetpunten voor de evaluatie van slechte punten. De impulsselector DDG geeft van min. 2 en max. 8 ingangssignalen 0(4)-20 mA het signaal met de kleinste waarde (minimale waarde) af. Wanneer er op de locatie meer sensoren worden gebruikt, kan de minimale waarde met behulp van de impulsselector DDG worden bepaald.

Uitvoering

Impulsselector voor schakelkastinbouw, kanaalselectie door middel van vooraan toegankelijke DIP-schakelaar, leds voor bedrijfs- en uitgangssignaal, galvanische scheiding tussen meetsignaal en voedingsspanning, bevestiging op DIN-rail van 35 mm. De impulsselector DDG kan achteraf in de schakelkast worden ingebouwd. Installatie door de WILO-servicedienst is aanbevolen.

Leveringsomvang

  • Impulsselector DDG
  • Aansluitkabel voedingsspanning
  • Aansluitklem
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Buitenvoeler PT 100

Buitenvoeler PT 100

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (14)

Buitentemperatuursensor PT 100

2533772

EUR 159,-

Temperatuursensor voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-VR/CC/CCe/Sc/SCe-systeem bij toepassing van de temperatuurafhankelijke regelingstypen. Huis mag niet aan directe zonnestraling worden blootgesteld.

Uitvoering

Huis van glasvezelversterkt polycarbonaat met isolerend materiaal, grijs gelijkaardig aan RAL 7035. Bevestiging met twee tot vier schroeven 4mm (niet bij de leveringsomvang inbegrepen).

Leveringsomvang

  • Buitentemperatuursensor PT 100
  • Bevestigingsmateriaal niet inbegrepen

Uitgangsfilter EFC (150–500m kabellengte)

Uitgangsfilter EFC (150–500m kabellengte)

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (15)

Filter 2.4A sin IP54 Wilo-EFC

6084559

EUR 1.653,-

De dU/dit- en Sinus-uitgangsfilters worden voor versterking van de motorbeveiliging bij toepassingen met korte motorleidingen, motoren van oudere generaties, frequent remmen of agressieve omgevingen aangeraden.

Bijzonderheden/productvoordelen:

dU/dt-filter:

  • Tot een kabellengte van 100 m (afgeschermd/niet afgeschermd) wordt voldaan aan de vereisten van IEC 60034-17* (universele motoren). Boven deze kabellengte neemt het risico op "dubbel pulseren" toe
  • Iets lagere motorlagerbelasting, voornamelijk bij motoren met een hoog vermogen
  • Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer
  • Max. motorkabel van 100 m - 150 m. Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd. Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m niet afgeschermd
  • Verhelpt de akoestische schakelgeluiden van de motor niet

Sinus-filter:

  • Zorgt voor een sinusvormige fase-fase-motorklemmenspanning. Voldoet aan de vereisten van IEC 60034-17* en NEMA-MG1 voor universele motoren met kabels tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Vermindert lagerstromen die door circulatiestromen worden veroorzaakt. Vermindert geen gelijktaktstromen (asstromen). Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer.
  • Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd en 300 m niet afgeschermd (enkel kabelgebonden emissies). Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Verhelpt akoestische schakelgeluiden van de motor die door magnetostrictie worden veroorzaakt

Leveringsomvang:

  • dU/dt- en Sinus-uitgangsfilter
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Filter 2.5A sin IP00 Wilo-EFC

6084574

EUR 518,-

De dU/dit- en Sinus-uitgangsfilters worden voor versterking van de motorbeveiliging bij toepassingen met korte motorleidingen, motoren van oudere generaties, frequent remmen of agressieve omgevingen aangeraden.

Bijzonderheden/productvoordelen:

dU/dt-filter:

  • Tot een kabellengte van 100 m (afgeschermd/niet afgeschermd) wordt voldaan aan de vereisten van IEC 60034-17* (universele motoren). Boven deze kabellengte neemt het risico op "dubbel pulseren" toe
  • Iets lagere motorlagerbelasting, voornamelijk bij motoren met een hoog vermogen
  • Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer
  • Max. motorkabel van 100 m - 150 m. Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd. Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m niet afgeschermd
  • Verhelpt de akoestische schakelgeluiden van de motor niet

Sinus-filter:

  • Zorgt voor een sinusvormige fase-fase-motorklemmenspanning. Voldoet aan de vereisten van IEC 60034-17* en NEMA-MG1 voor universele motoren met kabels tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Vermindert lagerstromen die door circulatiestromen worden veroorzaakt. Vermindert geen gelijktaktstromen (asstromen). Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer.
  • Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd en 300 m niet afgeschermd (enkel kabelgebonden emissies). Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Verhelpt akoestische schakelgeluiden van de motor die door magnetostrictie worden veroorzaakt

Leveringsomvang:

  • dU/dt- en Sinus-uitgangsfilter
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Filter 2.5A sin IP20 Wilo-EFC

6084900

EUR 513,-

De dU/dit- en Sinus-uitgangsfilters worden voor versterking van de motorbeveiliging bij toepassingen met korte motorleidingen, motoren van oudere generaties, frequent remmen of agressieve omgevingen aangeraden.

Bijzonderheden/productvoordelen:

dU/dt-filter:

  • Tot een kabellengte van 100 m (afgeschermd/niet afgeschermd) wordt voldaan aan de vereisten van IEC 60034-17* (universele motoren). Boven deze kabellengte neemt het risico op "dubbel pulseren" toe
  • Iets lagere motorlagerbelasting, voornamelijk bij motoren met een hoog vermogen
  • Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer
  • Max. motorkabel van 100 m - 150 m. Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd. Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m niet afgeschermd
  • Verhelpt de akoestische schakelgeluiden van de motor niet

Sinus-filter:

  • Zorgt voor een sinusvormige fase-fase-motorklemmenspanning. Voldoet aan de vereisten van IEC 60034-17* en NEMA-MG1 voor universele motoren met kabels tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Vermindert lagerstromen die door circulatiestromen worden veroorzaakt. Vermindert geen gelijktaktstromen (asstromen). Voorkomt netterugkoppeling. Verandert de emissieklasse niet. Staat geen langere motorkabels toe, zoals voorzien voor het ingebouwde RFI-filter van de frequentieomvormer.
  • Met gegarandeerde EMC-prestaties: 150 m afgeschermd en 300 m niet afgeschermd (enkel kabelgebonden emissies). Zonder gegarandeerde EMC-prestaties: tot 500 m (1 km voor maat D en groter).
  • Verhelpt akoestische schakelgeluiden van de motor die door magnetostrictie worden veroorzaakt

Leveringsomvang:

  • dU/dt- en Sinus-uitgangsfilter
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Meldmodule pomp

Meldmodule pomp

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (16)

Meldmodule pomp 1-2

2533812

EUR 535,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem voor het uitgeven van enkelbedrijfs- en storingsmeldingen via potentiaalvrije relaiscontacten (wisselcontact) zoals bijv.:

  • Bedrijf met pompen 1-2
  • Bedrijf met frequentieomvormer
  • Storing pomp 1-2
  • Storing frequentieomvormer
  • Vorstmelding (uitvoering HVAC)
  • Watergebrek (watervoorziening)

in combinatie met de basismodule GBS en de verbindingskabel voor meldmodules.

Uitvoering: Relaismodule met LED's voor weergave van de bedrijfstoestand, bevestiging op DIN-rail van 35mm

Leveringsomvang

  • 1 meldmodule
  • 2 draagsokkels
  • 2 afstandhouders
  • 1 DIN-rail
  • 2 M4x10-schroeven

Meldmodule pomp 3-6

2533836

EUR 517,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem voor het uitgeven van enkelbedrijfs- en storingsmeldingen via potentiaalvrije relaiscontacten (wisselcontact) zoals bijv.:

  • Bedrijf met pompen 3-6
  • Storing pompen 3-6

in combinatie met de basismodule GBS en de verbindingskabel voor meldmodules. De meldmodule pomp 3-6 is alleen toepasbaar in combinatie met meldmodule 1-2

Uitvoering: Relaismodule met LED's voor weergave van de bedrijfstoestand, bevestiging op DIN-rail van 35mm

Leveringsomvang

  • 1 meldmodule
  • 2 draagsokkels
  • 2 afstandhouders
  • 1 DIN-rail
  • 2 M4x10-schroeven

CC-communicatiemodule BACnet

CC-communicatiemodule BACnet

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (17)

SC-communicatiemodule BACnet MS/TP (Slave)

2538242

EUR 814,-

Voor het verbinden van Wilo-Smart-SC/SCe-HVAC-systemen, Wilo-Smart-SC/SCe-boosters en Wilo-SiBoost Smart met BACnet-MSTP-netwerken.

Bij de communicatiemodule SC-OPTION BACnet MSTP gaat het om een software-uitbreiding voor de integratie van een SC/SCe-systeem als slave in het bestaande BACnet-gebouwbeheersysteem. De aansluiting van de BACnet MS/TP-module op de RS485-bus vindt plaats via een Twisted-Pair-bekabeling. BACnet (Building Automation and Control Netzworks) garandeert interoperabiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Via BACnet MSTP kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. schakelkastgegevens, status en modus van de pompen, actuele waarde, gewenste waarden, actueel toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli etc.

De module wordt bij bestelling van de installatie af fabriek in de schakelkast geïnstalleerd.

De functie “BACnet MSTP” kan achteraf in de schakelkast worden geactiveerd. Uitvoering door de WILO-servicedienst is aanbevolen.

Leveringsomvang

  • Vrijschakelcode
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

SC-communicatiemodule BACnet IP

2553366

op aanvraag

Voor de verbinding van Wilo-Smart-SC/SCe-HVAC-systemen, Wilo-Smart-SC/SCe-Booster met BACnet-IP-netwerken.

Bij de communicatiemodule SC-OPTION BACnet IP betreft het een hardware-uitbreiding en eventueel een software-uitbreiding voor integratie in een SC/SCe-systeem als deelnemer in het reeds bestaande BACnet IP-gebouwbeheersysteem. De aansluiting van de BACnet IP-module op de RS485-bus vindt plaats via een Twisted-Pair-bedrading. BACnet (Building Automation and Control Networks) IP waarborgt interoperabiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Via BACnet IP kunnen bepaalde parameters worden geschreven en gelezen, bijv. gegevens van het schakeltoestel, status en modus van de pompen, huidige werkelijke waarde, gewenste waarden, huidig toerental van de pompen, geregistreerde temperaturen, bedrijfsuren, schakelcycli e.d.

De module wordt bij bestelling van de installatie af fabriek in de schakelkast geïnstalleerd.

Een activering en installatie van de functie “BACnet IP” in het schakeltoestel achteraf is alleen door de Wilo-klantenservice mogelijk.

Leveringsomvang

  • BACnet IP-module
  • Bevestigingsmateriaal
  • Verbindingskabel
  • Vrijschakelcode
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Signaalkaart

Signaalkaart

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (18)

Signaalkaart SC-HVAC

2119646

EUR 279,-

Relaisuitvoermodule voor de uitvoer van enkelbedrijfs- en storingsmeldingen voor de pompen 1-4, frequentie-omvormer en storingsmelding voor watergebrek. Geschikt voor toepassing in combinatie met SC/SCe-HVAC-systeem en SC/SCe-booster.

Leveringsomvang

  • 1 meldmodule
  • 2 draagsokkels
  • 2 afstandhouders
  • 1 DIN-rail
  • 2 M4x10-schroeven

Aanvullende montageset signaalomvormer

Aanvullende montageset signaalomvormer

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (19)

Signaalomzetter 0-10 V / 0-20 mA

2534992

EUR 318,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe/SC/SCe-systeem en CC/CCe/SC/SCe-booster voor de omzetting van 2-10 V-signalen in 4-20 mA-signalen. De signaalomzetter zet een ingangssignaal van 2-10 V om in een uitgangssignaal van 4-20 mA. Wanneer ter plaatse sensoren met 2-10 V-uitgang worden gebruikt, kunnen CC/CCe- of SC/SCe-systemen dit signaal alleen in combinatie met de signaalomzetter verwerken, omdat deze het signaal van de sensor omzet in 4-20 mA.

Uitvoering

Impulsselector voor schakelkastinbouw in kunststofbehuizing, éénkanaals 3-weg-scheidingsversterker, ingang spanning normsignaal, uitgang stroom normsignaal, bedrijfsindicatie. Ingangswaarde = uitgangswaarde, bijv. ingang 0-10 V naar uitgang 0-20 mA of ingang 2-10 V naar uitgang 4-20 mA. Ingang, uitgang en voeding zijn galvanisch gescheiden, 3-weg-scheider, led-bedrijfsmelding, bevestiging op DIN-rail van 35 mm. De signaalomzetter kan achteraf worden ingebouwd. Wij adviseren de installatie te laten uitvoeren door de Wilo-servicedienst.

Leveringsomvang

  • Signaalomzetter
  • Aansluitkabel
  • Aansluitklemmen
  • Inbouw- en bedieningsvoorschriften

Temperatuurmodule

Temperatuurmodule

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (20)

temperatuurmodule voor installaties met 4-6 pompen

2533771

EUR 1.085,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem bij toepassing van de temperatuurafhankelijke regelingsmodi.

De temperatuurmodule voor CC-HVAC-installaties met 4-6 pompen kan alleen worden gebruikt in combinatie met de temperatuurmodule voor installaties met 1-3 pompen.

In CCe-HVAC-installaties kan deze temperatuurmodule worden gebruikt voor 1-6 pompen.

Uitvoering: Bevestigingsmodule op DIN rail van 35 mm met vier kanalen voor het registreren van lokaal ter beschikking te stellen temperatuursensoren, (PT100/PT1000) in 2- of 3-draadstechniek.

  • Aanvoertemperatuur (TV)
  • Retourtemperatuur (TR)
  • Procestemperatuur (TP)
  • Buitentemperatuur (TA)

temperatuurmodule voor installaties met 1-3 pompen

2534991

EUR 1.371,-

Extra module voor de uitrusting van de schakelkast-serie Wilo-CC/CCe-HVAC-systeem bij toepassing van de temperatuurafhankelijke regelingstypen. Er wordt een adresmodule meegeleverd voor het aanhouden van de hardware-adressering.

Uitvoering: Bevestigingsmodule op DIN-rail van 35mm met vier kanalen voor het registreren van lokaal ter beschikking te stellen temperatuursensoren, (PT100/PT1000) in 2- of 3-draadstechniek.

  • Aanvoertemperatuur (TV)
  • Retourtemperatuur (TR)
  • Procestemperatuur (TP)
  • Buitentemperatuur (TA)

Verschildrukregistratie (5)

DDG (4-20mA)

DDG (4-20mA)

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (21)

Verschildrukgever DDG 10 (4-20 mA)

2136454

EUR 1.297,-

Signaalgever met bevestigingselementen voor de verschildrukafhankelijke, traploze toerentalregeling. Met 5m aansluitkabel voor de aansluiting op de schakelkast; grotere afstanden moeten door de klant worden verlengd:

  • Tot 25m: 3 x 0,75 mm2, afgeschermd.
  • Tot 250m: 3 x 1,5 mm2, afgeschermd.

Let op: niet met VR-HVAC toepasbaar

Leveringsomvang

  • 1x verschildruksensor
  • 2xsnijringschroefverbindingen DIN3862Ød = 6mm
  • 2xhoeksnijringschroefverbindingen R 1/8 Ød = 6mm
  • 5m aansluitkabel naar schakelkast (3 x 0,34mm2)
  • 1x houder voor verschildruksensor
  • 2 schroeven voor bevestiging van de verschildruksensor
  • Koperspiraal vereist, niet inbegrepen

Verschildrukgever DDG 20 (4-20 mA)

2136456

EUR 1.297,-

Signaalgever met bevestigingselementen voor de verschildrukafhankelijke, traploze toerentalregeling. Met 5m aansluitkabel voor de aansluiting op de schakelkast; grotere afstanden moeten door de klant worden verlengd:

  • Tot 25m: 3 x 0,75 mm2, afgeschermd.
  • Tot 250m: 3 x 1,5 mm2, afgeschermd.

Let op: niet met VR-HVAC toepasbaar

Leveringsomvang

  • 1x verschildruksensor
  • 2xsnijringschroefverbindingen DIN3862Ød = 6mm
  • 2xhoeksnijringschroefverbindingen R 1/8 Ød = 6mm
  • 5m aansluitkabel naar schakelkast (3 x 0,34mm2)
  • 1x houder voor verschildruksensor
  • 2 schroeven voor bevestiging van de verschildruksensor
  • Koperspiraal vereist, niet inbegrepen

Verschildrukgever DDG 40 (4-20 mA)

2136458

EUR 1.297,-

Signaalgever met bevestigingselementen voor de verschildrukafhankelijke, traploze toerentalregeling. Met 5m aansluitkabel voor de aansluiting op de schakelkast; grotere afstanden moeten door de klant worden verlengd:

  • Tot 25m: 3 x 0,75 mm2, afgeschermd.
  • Tot 250m: 3 x 1,5 mm2, afgeschermd.

Let op: niet met VR-HVAC toepasbaar

Leveringsomvang

  • 1x verschildruksensor
  • 2xsnijringschroefverbindingen DIN3862Ød = 6mm
  • 2xhoeksnijringschroefverbindingen R 1/8 Ød = 6mm
  • 5m aansluitkabel naar schakelkast (3 x 0,34mm2)
  • 1x houder voor verschildruksensor
  • 2 schroeven voor bevestiging van de verschildruksensor
  • Koperspiraal vereist, niet inbegrepen

Verschildrukgever DDG 60 (4-20 mA)

2136460

EUR 1.297,-

Signaalgever met bevestigingselementen voor de verschildrukafhankelijke, traploze toerentalregeling. Met 5m aansluitkabel voor de aansluiting op de schakelkast; grotere afstanden moeten door de klant worden verlengd:

  • Tot 25m: 3 x 0,75 mm2, afgeschermd.
  • Tot 250m: 3 x 1,5 mm2, afgeschermd.

Let op: niet met VR-HVAC toepasbaar

Leveringsomvang

  • 1x verschildruksensor
  • 2xsnijringschroefverbindingen DIN3862Ød = 6mm
  • 2xhoeksnijringschroefverbindingen R 1/8 Ød = 6mm
  • 5m aansluitkabel naar schakelkast (3 x 0,34mm2)
  • 1x houder voor verschildruksensor
  • 2 schroeven voor bevestiging van de verschildruksensor
  • Koperspiraal vereist, niet inbegrepen

Verschildrukgever DDG 100 (4-20 mA)

2211740

EUR 1.297,-

Signaalgever met bevestigingselementen voor de verschildrukafhankelijke, traploze toerentalregeling. Met 5m aansluitkabel voor de aansluiting op de schakelkast; grotere afstanden moeten door de klant worden verlengd:

  • Tot 25m: 3 x 0,75 mm2, afgeschermd.
  • Tot 250m: 3 x 1,5 mm2, afgeschermd.

Let op: niet met VR-HVAC toepasbaar

Leveringsomvang

  • 1x verschildruksensor
  • 2xsnijringschroefverbindingen DIN3862Ød = 6mm
  • 2xhoeksnijringschroefverbindingen R 1/8 Ød = 6mm
  • 5m aansluitkabel naar schakelkast (3 x 0,34mm2)
  • 1x houder voor verschildruksensor
  • 2 schroeven voor bevestiging van de verschildruksensor
  • Koperspiraal vereist, niet inbegrepen

Motorbeveiliging (2)

Uitschakelapparaat PTC-thermistor

Uitschakelapparaat PTC-thermistor

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (22)

Uitschakelapparaat PTC-thermistor

509275993

EUR 728,-

Activeringsrelais temperatuurbescherming voor inbouw in schakelkast (per motor 1 apparaat vereist).De thermistor-motorbeveiligingen bewaken motoren die met PTC-temperatuursensoren zijn uitgerust. De temperatuursensoren zijn ingebouwd in de wikkelingen van de motoren en meten de opwarming van de motor direct. Hierdoor is een directe controle en analyse van verschillende bedrijfsomstandigheden mogelijk. Bij de juiste bekabeling in de schakelkast is een verzamelstoringsmelding(SSM) mogelijk.

Meerprijs voor PTC-voeler (dubbelpompen)

Meerprijs voor PTC-voeler (dubbelpompen)

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (23)

Bijkomende kosten voor PTC-voeler (dubbelpompen) <7,5 kW

KLF_7_DP

EUR 613,-

Bij pompen van de variant K3 (tegen meerprijs leverbaar) zijn drie PTC-voelers/temperatuursensoren ingebouwd in de wikkelingen van de motoren, die de opwarming van de motor direct meten. Dit maakt een directe controle mogelijk van de bedrijfstoestand van de motor en garandeert tegelijkertijd een betreffende motorbeveiliging.

CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6273

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.